, ,

Tips : Rahsia Buffered Earnings (BE) Nuffnang Blogger Malaysia


Apa rahsia sebenar untuk mendapatkan Buffered Earnings (BE) Nuffnang ini? Sebenarnya rahsia itu telah lama dinyatakan oleh ramai blogger di dalam blog masing-masing. Cumanya, sikap segelintir blogger yang tidak mahu ambil peduli. Berharap tetapi tidak lakukan apa yang diberitahu.


Tips Buffered Earnings ramai dah berjaya dalam alam maya ini. Google sahaja, anda akan nampak banyak blog dah berikan tips, panduan, petua dan segala macam nenek mak untuk mendapatkannya. Tapi masih ada lagi blogger yang merengek manja, meminta-minta untuk mendapatkan BE tersebut.

Jujur kata, blog HH .... hanya pernah mendapat BE sekitar awal berblog dahulu je, dalam tahun 2008-2009 kalau tak silap ingatan tua HH ni. Ketika itu, trafik tidaklah selebat kini, apatah lagi ketika itu blog baru nak menapak dalam dunia blog Malaysia dengan jenama sendiri.

Rahsia sebenar .... rahsia yang dibukakan kepada semua oleh ramai blogger yang dah dapat BE ini ialah kerajinan dan ketekunan anda sebagai blogger melaksanakan 8 tips dan petua di bawah. Cuba lihat kembali petua dan tips diberikan mengenai Buffered Earnings (BE) daripada Nuffnang ini.

8 Tips dan Petua Iklan BE Blogger Malaysia

  • Lengkapkan biodata blogger di akaun Nuffnang - lebih telus lebih baik, lebih lengkap, lebih peluang untuk dapatkan BE. Lakukan setiap kali anda tukar layout blog anda.
  • Daftarkan semua blog yang ada, dan lengkapkan survey yang disediakan bagi setiap blog setiap minggu. Pastikan anda nyatakan niche dan tema yang betul untuk setiap blog tersebut.
  • Letak dan tempatkan ketiga-tiga kod iklan Nuffnang seperti yang mereka kehendaki. Iaitu di atas header blog (atau sama taraf dengannya), di bahagian atas sidebar untuk iklan skycrapper, dan letakkan iklan Nuffnang di antara posting atau entri anda.
  • Baca blog Nuffnang mengenai tawaran yang diberikan oleh mereka - seperti kontest, giveaway dan macam-macam aktiviti lagi. Respon dengan komen entri tersebut.
  • Sertai aktiviti yang dianjurkan agar mereka mengenali anda serta blog anda. Bukan mudah untuk mereka kenal beribu-ribu blog yang ada di alam maya.
  • Pastikan blog anda update dengan entri-entri terkini - paling tidak seminggu 2-3 kali. Rugi kalau BE ada tetapi tiada trafik ke blog.
  • Cerita atau buat entri mengenai Nuffnang di dalam blog anda, apa yang telah anda dapat, apa yang Nuffnang sediakan dan perkara yang ada kaitan dengan Nuffnang. Nak sokongan mereka, maka sokonglah mereka.
  • Jangan sombong dengan apa yang anda tidak ketahui tentang Nuffnang. Rajin-rajin interaksi dengan staff Nuffnang jika berlaku sesuatu yang anda tidak faham. Hantar tiket sesekali bertanyakan sesuatu mengenai Nuffnang.


Itulah antara banyak tips dan petua diberikan ramai blogger Malaysia mengenai Buffered Earnings (BE) oleh Nuffnang. Jika belek kembali, semuanya memerlukan ketekunan dan kerajinan anda di dalam melaksanakan apa yang dikatakan di dalam 8 tips dan petua iklan Buffered Earnings (BE) Nuffnang di atas. Jika tidak, jangan berharap sangat BE akan menyinggah di blog anda.

#Update - BE sebenarnya adalah kempen CPUV dalam Nuffnang.

*p.s: Nuffnang bukan satu-satunya medium pengiklanan untuk blog anda, cari alternatif jika anda fikir ia kurang memuaskan hati dan selera anda.

About